Jusuf Nurkić nakon razbijanja bivšeg tima

"Hvala Nuggetsima što su mi pomogli da pronađem pravi dom"

Midhat Šljivak

Sjajna noć je iza bh. centra Jusufa Nurkića.

Sa 33 poena i 16 skokova vodio je Portland do pobjede nad bivšim timom Denver Nuggetsima, a div iz Živinica nije krio veliko zadovoljstvo nakon pobjede nad direktnim rivalom u borbi za doigravanje.

"Sretan sam zbog pobjede, ali do kraja imamo još dosta utakmica. Želim se zahvaliti Denver Nuggetsima za sve što su uradili za mene i što su mi pomogli da pronađem dom", istakao je Nurkić, te je komentarisao svoj nastup protiv nekadašnjeg tima.

"Nije bilo ništa lično. Ovo je način na koji uvijek igram, a kada vidim navijače ovdje, nemoguće je odigrati meč bez emocija", istakao je Nurkić.

Do kraja sezone Portland će braniti osmo mjesto na Zapadu i to baš od Denver Nuggetsa. Komentarisao je bh. centar odnos sa bivšim saigračima.

"Kao što sam rekao ranije, želim im ugodno ljeto", nasmijao se Nurk i dodao je:

"To su sve sjajni momci. Sretan sam što ih vidim i uvijek će mi biti prijatelji. Nedostajem im, nedostaju i oni meni, ali su sretni što sam uspio da se snađem u drugom timu", istakao je naš košarkaš, te je ponovio: 

"Veliko je zadovoljstvo igrati pred publikom u Portlandu. Znao sam da ćemo ovaj meč dobiti, ali još ništa nije gotovo. Imamo još dosta borbe do kraja sezone", rekao je Nurkić.

U dresu Blazersa bh. centar bilježi u prosjeku double-double učinak od 15 poena i više od 10 skokova.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.