Sjajne igra ne prolaze nezapaženo

Marin Galić na meti klubova iz HNL-a, Turske i Češke

Samir Mlaćo

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja regularni dio prvenstva u Premijer ligi naše zemlje završili su na osmom mjestu, ali Dobojlije sigurno može radovati prolaz u polufinale Kupa naše zemlje u kojem će odmjeriti snage sa FK Sarajevo. 

Sjajnim partijama ove sezone u dresu Mladosti ističe se Marin Galić (21), dojučerašnji mladi reprezentativac naše zemlje, koji je jedna od glavnih uzdanica iskusnog trenera Mladosti Husrefa Musemića.

Galić je upisao 18 nastupa u ligi uz dvije asistencije, te dva nastupa u Kup takmičenju, a radi se u polivalentnom nogometašu koji može sjajno igrati na lijevoj, ali i desnoj strani. Nastupa u sjajnoj formi, te definitivno iz kola u kolo opravdava povjerenje stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor sa Mladosti DK veže ga do ljeta, ali njegove partije ne prolaze nezapaženo, te su se već pojavile ponude klubova iz vrha 1.HNL, kao i  Italije, Češke i Turske.

Sigurno će do kraja sezone ostati član bh. premijerligaša, te zatim postoji velika mogućnost da i napusti ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.