Vezista Mladosti DK

Šećerović: Spremni očekujemo duel sa Čelikom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u 1.kolu Lige za opstanak u subotu će gostovati u Doboju kod Kaknja, kod ekipe Mladosti.

Prvenstvo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se utakmicama u Ligi za prvaka i ligi za opstanak u subotu i nedjelju 1. i 2. aprila 2017. godine. Prvo kolo lige za opstanak donosi nam komšijski derbi između Mladosti i Čelika. Trener Mladosti Husref Musemić je optimista pred susret s Čelikom:

''Imamo relativno mladu ekipu i igrači kroz svaku utakmicu traže svoju priliku i njima je svaka utakmica dokazivanje. Motiva ne nedostaje, budući da želimo što prije doći u priliku da sve misli usmjerimo u Kup i susrete sa Sarajevom, tako da nam je cilj da slavimo u duelu s Čelikom. Smatram da smo kvalitetniji, ali to moramo pokazati na terenu u subotu.''

Adnan Šećerović je pun pogodak Uprave Mladosti u zimskom prelaznom roku, a ovaj kreator igre Dobojlija smatra da je njegov tim u ovom momentu kvalitetniji i da će doći do tri boda:  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Pauzu u prvenstvu smo iskoristili na najbolji mogući način. Dovoljno smo se odmorili, ali isto tako sjajno pripremili za susrete koji nas očekuju u ovom mjesecu. Nakon mini priprema na Kupresu i u Kaknju spremni očekujemo duel s Čelikom. Želimo do tri boda koja bi nam omogućila da rasterećenije razmišljamo o narednim susretima. U posljednjem kolu u Zenici smo igrali jako dobro i bili smo bliže pobjedi, pa smatram da ćemo u subotu savladati Čelik pred svojim navijačima.'' 

Posljednji duel ova dva tima okončan je podjelom bodova na Bilinom polju 18.marta (2:2), a dolazak na utakmicu prvog kola lige za opstanak između Mladosti i Čelika najavilo je preko 500 ''Robijaša''. Susret se igra u subotu 1. aprila u 16:30 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.