Tako kaže češka teniserka

"Niko od djevojaka sa Toura neće da priča sa Šarapovom"

Ruska teniserka Maria Šarapova vraća se na teniske terene u aprilu mjesecu.

Šarapova je prije 14 mjeseci dobila suspenziju zbog uzimanja dopinga, a prvobitno je trebala da sa terena izbiva oko 24 mjeeca. Ipak, kazna joj je smanjena na 15 mjeseci, pa je dobila poziv na WTA turnir u Stuttgartu, ali izgleda da najteži period za nju tek slijedi.

Naime, češka teniserka Barbora Strycova poručila je da joj nije drago što se Maria vraća na teren, a da nisu oduševljene ni njene ostale kolegice.

"To nije u redu. Ako uradiš tako nešto, trebaš biti kažnje. Ali, ona je Maria i šta ja tu mogu? Šokirana sam dešavanjima, ali pošto ne mogu ništa promijeniti, ne želim ni razmišljati o tome. Nemam ništa protiv Marije, ali mi nije prijatelj. Od igračica sa Toura, nijedna ne želi pričati s njom", poručila je češka teniserka.

Podsjetimo, i Čehinja je svojevremeno bila kažnjena zbog dopinga i to na šet mjeseci, a ona je tada govorila da je nedozvoljena supstanca ušla u njenu krv jer je koristila tablete za mršanje. 

Strycova je trenutno 20. teniserka svijeta, a najbolji ranking imala je krajem januara kada je zauzimala 16. mjesto na WTA listi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.