Foto: EPA

Epski meč

Federer preživio Kyrgiosa i plasirao se u finale Miamija

Roger Federer plasirao se u finale Mastersa u Miamiju, pošto je savladao Nicka Kyrgiosa sa 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 7:6).

Publika u Miamiju mogla je da uživa u spektakularnom tenisu, a iskusni Švajcarac slavio je nakon tri sata i 15 minuta igre. 

Prvi taj-brejk pripao je Federeru rezultatom 11:9. Švajcarski teniser prethodno je u 12. gemu propustio set loptu na servis Kyrgiosa, ali se i suočavao sa dvije u taj-brejku.

Federer je u taj-brejku drugog seta imao meč lopte, ali je Australijanac uspio da se izvuče iz neugodne situacije i dođe do preokreta (11:9).

I u trećem setu ponovo je viđena prava drama. Obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis, pa je odluka pala u taj-brejku. Tamo se bolje snašao Federer, dobio ovaj dio igre sa 7:5 i obezbijedio plasman u veliko finale.

U borbi za titulu Federer će igrati protiv velikog rivala Rafaela Nadala, koji je ranije savladao Fabija Fogninija iz Italije (6:1, 7:5). 

Federer i Nadal sastajali su se 36 puta, a uspješniji je Španac sa 23 pobjede. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.