Liga za prvaka i Liga za opstanak

SportSport.ba izabrao najbolji tim 23. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Vikend iza nas su obilježile utakmice 1. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak, odnosno 23. kola Premijer lige BiH koja se sada igra u novom formatu.

Na šest utakmica je viđeno čak 26 golova što je zaista impresivno i teško se sjetiti jednog kola u kojem je prosjek golova po utakmici bio 4,3.

U nastavku pogledajte najbolji tim kola po izboru SportSport.ba, kome ide nagrada za najboljeg igrača, a kome za trenera ovog kola.

Mladen Lučić (Radnik)

U jednom od derbija kola Sarajevo i Radnik su na Koševu podijelili bodove (1:1), a na golu ekipe iz Bijeljine dobru partiju je pružio Lučić koji je jedan od najzaslužnijih za dobar rezultat svoje ekipe.

Mladen Zeljković (Radnik)

Iskusni Zeljković još jednom je pružio dobru partiju u remiju Sarajeva i Radnika (1:1). U odbrani je bio neprelezan, a kada je imao priliku priključivao se i napadu, pa se sasvim zasluženo našao u timu kola.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski)

Plemići su nadigrali Krupu u Mostaru. Slavili su 4:0, a odbranom Zrinjskog komandovao je Jakovljević koji je može se reći odigrao bez greške.

Aleksandar Kosorić (Radnik Bijeljina)

Ekipa iz Bijeljine je uspjela osvojiti bod na teškom gostovanju u Sarajevu. Sarajevo je povelo već na samom otvaranju susreta i odbrana Radnika je u cjelini loše reagovala, no nakon toga Kosorić i društvo su se "posložili" i uspjeli su odoliti napadima borddo tima.

Srđan Stanić (Željezničar)

Željezničar je u ljepotici kola nadigrao Slobodu pred ispunjenom Grbavicom. Slavili su izabranici Slavka Petrovića rezultatom 4:2, a dobru partiju za Plave pružio je Stanić. Istina, kod drugog gola Slobode mogao je bolje reagovati, no sve ostalo u odbrani je obavio besprijekorno. A, u samom finišu utakmice postigao je pogodak o kojem će se dugo pričati.

Nemanja Bilbija (Zrinjski)

Mostarski Pelmići su ubjedljivom pobjedom nad Krupom (4:0) izašli iz krize. Pod vodstvom novog trenera Blaža Sliškovića odigrali su dobar meč, a jedan od najboljih je bio Nemanja Bilbija koji je svoju dobru igru krunisao pogotkom.

Goran Brkić (Mladost)

Mladost i Čelik su u dobrom susretu podijelili bodove. Na susretu je postignuto šest pogodaka, a dva su djelo veznjaka Mladosti. Jedan je postigao iz jedanaesterca, a drugi i to fenomenalan iz slobodnog udarca.

Damir Zlomislić (Široki Brijeg)

Širokobriježani su na Pecari deklasirali Olimpik kojeg su najvjerovatnije poslali u niži rang. Slavio je Široki 5:1, a uz trostrukog strijelca Luku Menala najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu bio je veznjak Damir Zlomislić. Dobru igru krunisao je sjajnim pogotkom, te sa dvije asistencije.

Luka Menalo (Široki Brijeg)

Fenomenalnu partiju u dresu Širokog Brijega odigrao je Menalo. Sa ubjedljivih 5:1 Širokobriježani su savladali Olimpik, a Menalo je postigao tri pogotka.

Ivan Lendrić (Željezničar)

Napadač Željezničara igra u sjajnoj formi. Na svakoj utakmici je jedan od najboljih pojedinaca, a tako je bilo i u duelu sa Slobodom. Svoju dobru partiju krunisao je sa tri pogotka.

Antonio Vidović (Metalleghe)

Ekipa iz Jajca nastavila je sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone. Na gostovanju u Vitezu Metalleghe je uzeo bod, a pogodak za veliko slavlje ekipe iz Jajca postigao je Vidović koji je ovaj susret počeo na klupi za trezervne igrače. No, nakon njegovog ulaska u 46. minuti Metalleghe je zaigrao mnogo bolje i zasluženo je stigao do boda.

Trener kola: Nebojša Milošević (Radnik)

Igrač kola: Ivan Lendrić (Željezničar)

Igrač sezone:

Ivan Lendrić 10 bodova
Luka Menalo 8 bodova
Mladen Lučić 6 bodova
Goran Brkić 4 boda
Damir Zlomislić 2 boda

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.