Golden State razbio New Orleans

Durant se vratio na parket, Warriorsi ubjedljivi

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa ubjedljivo su savladali New Orleans na domaćem parketu sa 123:101.

Utakmica je premoljena u trećem periodu kada su Warriorsi stekli prednost od 25 poena (93:68), a do kraja su tu prednost lagano sačuvali. 

Zvijezda Warriorsa Kevin Durant se vratio na parket nakon povrede koljena koju je zadobio početkom marta. Utakmicu je završio sa double-double učinkom postigavši 16 poena i deset skokova, uz šest asistencija za 31 minut u igri. 

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Klay Thompson sa 20 poena. Ian Clark je ubacio 17, JaVale McGee 16, a Andre Iguodala 15 poena. Stephen Curry nije nastupio danas zbog problema sa koljenom, a njegov povratak se očekuje u narednoj utakmici protiv Utaha. 

Kod New Orleansa se istakao Quinn Cook sa 22 poena. Jordan Crawford je ubacio 21, a Alexis Ajinca 17 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.