Foto: EPA

Watze izjavio za njemačke medije

"Aubameyang će otići samo u Real ili Barcelonu"

Endin Čaušević

Napadač Borussije Dormund, Pierre-Emerick Aubameyang, na kraju ove sezone će sigurno biti jedan od najtraženijih igrača u ljetnom prelaznom roku.

Aubameyang već nekoliko sezona pruža odlične partije u dresu Dortmunda, a interes za njega pokazao je veliki broj klubova. Ipak, čelnici njemačke ekipe ne žele pustiti Gabonca za manje od 100 miliona eura. 

Direktor Dortmunda, Hans-Joachim Watze, izjavio je danas da njemačke medije da Aubameyang može otići samo u dva kluba. No, siguran je da će ovaj izvrsni napadač ostati u ovom klubu i naredne sezone.

"Siguran sam da će ostati u Dortmundu. Ipak, ako dođu ponude od Real Madrida ili Barcelone onda će možda otići jer su to ponude koje bi on uzeo u razmatranje. Ostali klubovi koji ga žele nisu u igri za njegov potpis. U Bayern neće sigurno otići je mu to mi ne bismo dopustili", rekao je Watze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.