Poslije dobre sezone u dresu Palerma

Milan i Juventus prate Kjaera

Edmir Škorić

Jedno od otrkića prošle sezone, bez sumnje, bio je Danac Simon Kjaer u redovima Palerma. Igrač je, unatoč velikom interesovanju dva italijanska tima, ostao na Siciliji.

Jednu od vrhunskih sezona odigrao je Danac Simon Kjaer u redovima Palerma, no igrač je postao glavna karika sicilijanskog kluba pa je prodaja Milanu i Juventusu ovog ljeta, jednostavno, bila nemoguća.

Ipak, čini se da će Danac sljedećeg prijelaznog roka napustiti Rosanere. Ukoliko bi danski reprezentativac ove sezone ponovio briljantnu formu bio bi glavna meta na Delle Alpiju i San Siru. Rossoneri i Bianconeri spremni su debelo platiti za usluge ovog mladog igrača.

Simon Kjaer ima samo 20 godina, igrao je jednu sezonu u FC Midtjyllandu nakon čega je stigao u redove Palerma. Za prvi tim Danske odigrao je tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.