Fudbaler Mladosti DK pred meč sa Metallegheom

Maksimović: Pobjeda protiv Metalleghea bi nam mnogo značila

D. Vejo

Fudbaleri Mladosti Doboj - Kakanj u sklopu 5. kola Lige za opstanak prvenstva BiH gostovat će u Banjaluci, ekipi Metalleghea.

Husref Musemić i njegovi izabranici u ovaj susret ulaze nakon poraza od Sarajeva u polufinalu Kupa BiH (3:2) na Koševu, te će im ovo biti sjajna prilika da poprave utisak. 

"U subotu očekujemo pozitivan rezultat. Smatram da bi pobjedom protiv Metalleghea sigurno obezbjedili opstanak. Svi smo spremni, motivisani i željni dokazivanja. Atmosfera u timu je na zavidnom nivou", izjavio je za SportSport.ba fudbaler Mladosti DK, Dejan Maksimović.

Maksimović je u svim takmičenjima do sada za Mladost postigao ukupno osam golova, od čega je pet u prvenstvu te tri u Kupu Bosne i Hercegovine.

Njegove partije u najelitnijem takmičenju u državi, zapale su za oko i kod inostranih klubova.

"Nekoliko klubova je pokazalo interesovanje. Međutim, još uvijek je rano da pričam o tome. Fokusiran sam na prvenstvo i pozitivne rezultate sa svojim timom", poručuje Maksimović.

Utakmica između Metalleghe i Mladosti DK igra se u subotu od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

U dosadašnoj karijeri, Maksimović je branio boje gradiške Kozare, bijeljinskog Radnika s kojim je imao mnogo uspjeha, te na koncu Mladosti Doboj - Kakanj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.