Foto: EPA

U susret El Clasicu

Ovo je tim najgorih igrača u historiji Reala i Barce

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem su čekali današnji dan jer je na programu jedan od najvećih derbija svijeta El Clasico. Duel na Santiago Bernabeu između Real Madrida i Barcelone.

Fudbaleri obje ekipe su nas navikli na spektakularne okršaje u prethodnim godinama, a sigurno je da će i večeras biti tako. Prvenstveno jer bi ova utakmica uveliko mogla odlučiti novog ili starog prvaka Španije, a naravno o drugom motivu igrača ove dvije ekipe u ovakoj utakmici ne treba govoriti.

Utakmica na Santiago Bernabeu počinje večeras od 20:45 sati, a preko 650 miliona gledatelja u 185 država pratit će duel starih rivala. Na sceni će biti jedni od najboljih igrača svijeta kao što su Messi, Ronaldo, Bale, Suarez, Benzema, Iniesta, Ramos...

Ipak, ni El Clasico nije uvijek bio bitka ekipa koje u svojim redovima imaju igrače koji su vrijedni ovakve utakmice. Naime, kroz historiju su obje ekipe imale neke igrače za koje mnogi danas kažu da su jednostavno zalutali tu. Ovo je 11 najgorih igrača Reala i Barcelone u susret večerašnjeg El Clasica.

Golman: Jose Manuel Pinto

Pinto je do prije nekoliko godina bio član Barcelone u kojoj je proveo šest godina. Međutim, on je većinom bio rezerva Valdesu, ali je znao dobiti priliku u duelima protiv Reala gdje se nije previše istaka. Pinto nije bilo loš golman, ali teško da se može naći neki drugi da zauzme mjesto u najgoroj postavi španskih velikana.

Desni bek: Julien Faubert

Faubert je i dalje jedan od najbizarnijih transfera u svijetu fudbala. On je stigao iz West Hama u Real Madrid, ali je u šest mjeseci ovaj Francuz odigrao samo dvije utakmice nakon čega se vratio u Englesku. Sigurno jedan od najvećih promašaja Kraljeva.

Štoper: Jonathan Woodgate

O ovom igraču su već ispričane sve priče. Woodgate je trebao biti dio legendarnih Galaktikosa, ali su ga povrede zaustavile. Stigao je za 13,4 miliona funti, no na kraju se pokazao kao promašaj. U debiju za Real dao je autogol i dobio je crveni karton. Nakon epizode u Realu vratio se u Englesku.

Štoper: Thomas Vermaelen

Vermaelen je i dalje član Barcelone, ali trenutno igra na posudbi u Romi. Belgijanac je jedan od najvećih promašaja Barce u posljednjim godinama. Katalonci su potrošili oko 20 miliona eura da ga dovedu iz Arsenala, ali zbog povreda odigrao je samo 11 utakmica.

Lijevi bek: Dmytro Chygrynskiy

Chygrynskiy je u Barcelonu stigao iz Skakhtara kao veliko pojačanje, ali je odigrao samo 12 utakmica. Da stvar bude gora Barca ga je platila 25 miliona eura, a 11 mjeseci kasnije ponovo su ga prodali u Shakhtar za deset miliona manje.

Vezni red: Alexander Hleb

Još jedan igrač Barcelone na listi je Hleb koji je u katalonski tim stigao za 17 miliona eura 2008. godine iz Arsenala. Odigrao je samo 19 utakmica za Barcu, a nakon toga je išao na posudbe u Stuttgart, Birmingham i Wolfsburg. 2012. godine napustio je klub kao slobodan igrač.

Vezni red: Thomas Gravesen

Pored Juliena Fauberta ovaj kontraverzni fudbaler je bio još jedan promašaj kraljevskog kluba. Gravesen se nije dugo zadržao u Realu jer su shvatili da nije kalibar za ovaj klub. On sada živi u Las Vegasu, a na bankovnom računu ima oko 80 miliona funti. Da, zaboravili smo napisati da u Las Vegasu živi sa 25-godišnjom manekenkom.

Vezni red: Elvir Baljić

Nažalost, na listi najgoreg tima Barce i Reala našao se i jedan igrač iz Bosne i Hercegovine. Naravno, radi se o Elviru Baljiću koji je prije skoro 20 godina nosio dres kraljevskog kluba. Baljić je u rekordnom transferu stigao u Real iz Fenerbahcea, ali su ga teške povrede spriječile da ostavi neki trag na Bernabeu.

Vezni red: Royston Drenthe

Čini se da je vezni red u znaku Real Madrida jer je svoje mjesto našao u legendarni Drenthe. Mnogima još uvijek nije jasno kojim čudom je ovaj Holanđanin uspio da završi u Real Madridu. Drenthe je veliki promašaj Realaa u koji je stigao prije deset godina. Ipak, napustio je klub 2012. godine, a karijeru je završio u 29. godini života.

Napad: Julio Baptista

Baptista je bio jedan od brazilskih igrača koji je mnogo obećavao, ali nikada nije ispunio očekivanja. Stigao je iz Seville 2005. godine, no zadržao se samo jednu sezonu. Postigao je osam golova i narednog ljeta Real Madrid ga je prodao Arsenalu gdje i nije baš napravio neku zavidnu karijeru.

Napad: Maxi Lopez

Argentinski napadač koji se Barci pridružio 2005. godine za osam miliona dolara, no u klubu se zadržao samo dvije godine. Maxi se pokazao kao promašaj, no navijači Barce će zauvijek pamtiti njegov gol protiv Chelseaja u Ligi prvaka u sezoni kada je Barca postala prvak Evrope. O njegovom privatnom životu sve znate, a on trenutno nosi dres Torina. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.