Foto: EPA

Trener Borussije

Tuchel o utakmici protiv Bayerna: Ovo je ludilo

Borussia iz Dortmunda u polufinalu DFB Pokala jučer je nakon velikog preokreta savladala Bayern.

Milioneri su na Allianz Areni priredili veliko iznenađenje i na kraju kao gosti slavili sa 3:2 protiv Bayerna, a nakon same utakmice trener Thomas Tuchel je krajnji rezultat okarakterisao kao "ludilo". 

"Vratili smo se i sve preokrenuli u Minhenu, to je ludilo. U prvih dvadeset minuta smo u potpunosti izgubili korak, kao i mnogo duela. Imali smo veliku sreću kada je u drugom poluvremenu Bender spriječio Robbena da postigne treći gol za  Bayern. Da su to iskoristili, izgubili bismo meč", kazao je Tuchel, dodavši:

"Srećom, mi smo onda postigli dva gola i sada idemo dalje. Cilj koji smo zacrtali smo ostvarili", riječi su trenera Borussije. 

U finalu Borussia će igrati protiv Eintrachta, koji je dan ranije na penale eliminisao ekipu M'Gladbacha. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.