Trener Mladosti Doboj Kakanj

Musemić: Protiv Čelika ćemo odigrati krajnje pošteno

Samir Mlaćo

Komšijski derbi u okviru šestog kola Lige za opstanak u subotu na Bilinom polju odigrat će zenički Čelik i dobojska Mladost.

Dok je tim iz predgrađa Kaknja pratkički osigurao opstanak, Zeničanima slijedi grčevita borba za opstanak i samo im pobjeda odgovara u ovom susretu. 

Duel na Bilinom polju propustit će vezista Mladosti Goran Brkić zbog tri javne opomene, a susret u Zenici će propustiti i Senad Karahmet koji neće biti spreman za duel sa Čelikom. Upitan je i nastup Lazića i Rizvanovića koji su u trenažnom procesu, ali nedovoljno spremni za svih 90 minuta.

Uprkos brojnim izostancima, Husref Musemić smatra kakao njegov tim može ponovo ostati neporažen u duelu sa zeničkim timom: 

-U relativno kratkom vremenu igramo po treći put sa Čelikom. Imali smo dvije utakmice sa puno golova i bili smo kvalitetniji protivnik, posebno kući gdje smo imali vodstvo od 3:1, a na kraju je završeno 3:3. Čelik je u teškoj situaciji i za njih je ovo veoma bitna utakmica. Mi ćemo odigrati krajnje pošteno, maksimalno ozbiljno i pokušati odigrati kao i na posljednjem gostovanju na Bilinom polju, a ako nam se ukaže prilika da ih savladamo sigurno je da ćemo je iskoristiti, rekao je trener Mladosti Husref Musemić. 

Mladost je u posljednjih pet kola jedino poražena na Pecari i u dobojskoj ekipi vlada sjajna atmosfera pred komšijski derbi. 

-Sigurno je da je na nama manji pritisak nego na fudbalerim Čelika, ali definitivno nema opuštanja. Kao što je poznato matematički mi još nismo osigurali opstanak, tako da maksimalno ulazimo i u preostalih pet utakmica. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice i postavimo se dobro na terenu kao protiv Metalleghea u Banja Luci rezultat definitivno neće izostati, jer kao što sam rekao na zeničkom timu je veći pritisak i oni moraju napadati, rekao je defanzivni univerzalac Mladosti, Omer Musić.

Vjerovatni sastav: Velić, Laštro, Galić, Isaković, Gačan, Musić, Šećerović, Ramović, Maksimović, Kuzmanović, Aganspahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel na Bilinom polju na rasporedu je u subotu 29. aprila 2017. godine u 17 sati uz direktan prijenos na BHT.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.