Foto: EPA

Na rasnoj osnovi vrijeđali Umtitija

Navijači Real Madrida osramotili ime kluba protiv Barce

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone proteklog vikenda ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju protiv Real Madrida (3:2) u još jednom u nizu spektakularnih El Clasica.

Kataloncima je pobjeda bila neophodna kako bi se nastavili boriti za odbranu titule prvaka, a junak je ponovo bio Messi. Argentinski fudbaler je u posljednjim sekundama postigao gol koji je Barceloni donio pobjedu, a nakon toga je na nezaboravan način proslavio gol.

Ostali saigrači dotrčali su do Messija kako bi mu čestitali, a među njima je bio i Samuel Umtiti. Međutim, veliku mrlju na sve su bacili navijači Real Madrida koji su gađali igrače Barce, a pojedini su na rasnoj osnovi vrijeđali Umtitija. Barcelona je poručila da očekuje žestoku kaznu za ponašanje određenog dijela navijača kraljevskog kluba.

Kraljevi se nisu ponašali baš kraljevski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.