Polufinale Kupa BiH

Košarkašice Čelika bez problema do pobjede nad Orlovima

Dino Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu je završnica Kupa BiH za žene u košarci.

Na samoj završnici sudjeluju četiri kluba, Play off, Orlovi, Čelik i Livno. Danas su na programu polufinalne utakmice, a u prvom meču košarkašice Čelika odmjerile su snage s ekipom Orlova.

Zeničanke su opravdale ulogu favorita, te na kraju bez problema slavile visoku pobjedu rezultatom 82:38 (23:10, 22:5, 16:13, 21:10). Već u prvoj četvrtini vidjela se evidentna razlika u kvaliteti, tako da su izabranice Slobodana Kecmana prvi period okončale vodstvom 23:10. Nastavile su Zeničanke igrati sjajno u napadu, te veoma čvrsto u odbrani i u drugom periodu, tako da se na poluvrijeme otišlo s visokim vodstvom Čelika rezultatom 55:15, što je već naslutilo prvog finalistu Kupa BiH.

U trećoj četvrtini ekipa Orlova zaigrala je mnogo bolje u odnosu na prva dva perioda, ali ekipa iz Zenice je još povećala razliku, tako da se u posljednjih 10.minuta utakmice ušlo s vodstvom Zeničanki rezultatom 71:28. U drugom poluvremenu Slobodan Kecman dao je priliku i ostalim košarkašicama, a one najbolje je odmarao za sutrašnje finale. Konačni rezultat na kraju bio je 82:38 za Čelik, koji je prvi finalist Kupa BiH, kojeg je osvojio prošle godine u Zenici.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci današnje utakmice u redovima pobjedničke ekipe ponovo je najbolja bila najiskusnija igralica, Aldijana Iriškić je postigla 18 poena uz pet skokova i dvije asistencije, Anida Ćorović je ubacila 17 poena, dok je Heljić ubacila 11, a Kovačević 10 poena uz osam skokova.

Kada je u pitanju ekipa Orlova jedina raspoložena za igru bila je Radenović s 15 poena i devet skokova.

Zeničanke će sutra u finalu snage odmjeriti s boljim iz duela Play off- Livno. Zeničanke su peterostruke osvajačice Kupa, a zanimljivo ovaj trofej su osvajale u posljednje tri sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.