Odluka Prvostepene komisije

Tri kluba bez licence za narednu sezonu Premijer lige

Samir Mlaćo

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova Premijer lige BiH, održanoj u Sarajevu 05.05.2017. godine, donijete su odluke o  licencama za učešće klubova koji su aplicirali za Premijer ligu BiH i UEFA klupska takmičenja u sezoni 2017/2018.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA  klupskim takmičenjima su:

FK ''Sarajevo'' Sarajevo,NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK ''Zrinjski'' Mostar, FK „Radnik“ Bijeljina, FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj i FK''Krupa''- Krupa na Vrbasu .

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su:

FK ''Sarajevo'' Sarajevo, NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg, FK ''Željezničar'' Sarajevo, HŠK ''Zrinjski'' Mostar, FK ''Krupa'' Krupa na Vrbasu, FK ''Radnik'' Bijeljina, FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj, NK ''Vitez'' Vitez i NK ''Metalleghe-BSI'' Jajce.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su:

FK ''Olimpic'' Sarajevo, FK ''Sloboda'' Tuzla i NK ''Čelik'' Zenica, NK ''Vitez'' Vitez i NK ''Metalleghe-BSI'' Jajce.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi BiH su:

NK ''Čelik'' Zenica , FK ''Sloboda'' Tuzla i FK ''Olimpic'' Sarajevo,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA-e takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.