Novak siguran

Đoković preko Lopeza do četvrtfinala Madrida

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu, pošto je pobijedio Španca Feliciana Lopeza.

Đoković, koji brani titulu u prestonici Španije, slavio je sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5), poslije nešto više od sat i po vremena igre.

Velika borba viđena je u prvoj dionici, a ključni trenutak dogodio se u 10. gemu, kada je Novak iskoristio drugu brejk loptu i došao do vodstva u setovima.

Domaći takmičar pružio je snažan otpor Đokoviću i u drugom setu, ali je posustao u završnici. Ovaj put po Lopeza je bio koban 12. gem, u kojem je Đoković stigao do brejka i konačnog trijumfa.

Drugi reket svijeta u četvrtfinalu će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija, koji je bio ubjedljiv protiv Davida Ferrera iz Španije (6:4, 6:3).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.