Endesa liga

Real Madrid razbio Joventut

D. Rakanović

Košarkaši Real Madrida ubjedljivo su savladali Joventut sa 95:70 u okviru 31. kola Endesa lige. 

Nakon izjednačene prve četvrtine, u nastavku utakmice izabranici Pabla Lasa su ubacili u brzinu više i stekli dvocifrenu prednost do poluvremena (44:32). U drugom poluvremenu prednost Kraljeva je rasla iz minuta u minut do maksimalnih 29 poena razlike. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Sergio Llull sa 21 poenom, uz šest asistencija i tri skoka. Pratili su ga Jeffery Taylor sa 15 poena. Felipe Reyes je ubacio 11 poena, a Anthony Randolph 10 poena. Luka Dončić je dodao osam poena.

U ekipi Juventuta istakao se Luka Bogdanović sa 16 poena, a Garrett Stutz je dodao 10. 

Real je tako došao do 24 pobjede u prvenstvu i  nalaze se na čelu tabele, sa pobjedom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Valenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.