Prenose njemački mediji

Leverkusen pokazao interesovanje za Filipa Kostića

D. Vejo

Srbijanski reprezentativac i član HSV-a Filip Kostić nalazi se na meti Bayer Leverkusena, prenose njemački mediji.

HSV se trenutno nalazi u dosta nezgodnoj situaciji. Kostić i društvo ove sezone su odigrali ispod očekivanja, te će u posljednjem kolu Bundeslige rješavati pitanje opstanka u eliti. 

Ukoliko ne uspiju u svom naumu, igraće baraž za opstanak. No, i da Hamburg ispadne iz elite, Kostić nema razloga za brigu jer su za njegove usluge zainteresovani "Farmaceuti". 

Oni bi u slučaju ostvarivanja transfera, HSV-u morali platiti pozamašan iznos s obzirom da Kostić ima dugogodišnji ugovor sa trenutnim klubom. Navodno, tržišna vrijednost reprezentativca Srbije iznosi 10 miliona eura, što nije mala svota novca.

U svim takmičarskim utakmicama do sada, Kostić je postigao tri gola i zabilježio četiri asistencije.

Vrijedno pomena jeste i to, da su za usluge ovog 24-godišnjeg krilnog igrača prošle godine bili zainteresovani Wolfsburg, Juventus i Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.