Foto: EPA

Neće u trenerske vode

Lahm: Trenerski posao nije za mene

Mnogi kažu da je 33-godišnji Philipp Lahm požurio sa završetkom karijere, ali je legendarni Nijemac odlučio reći zbogom i u subotu će odigrati posljednju utakmicu za Bayern.

Lahm će se protiv Freiburga oprostiti od kluba u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru i otići u fudbalsku mirovinu nakon 15 godina igranja na vrhunskom nivou.

Iskusni fudbaler je u intervjuu za zvaničnu stranicu Bayerna poručio da je uzbuđen pred svoju posljednju utakmicu, ali i priznao da se u budućnosti ne vidi u ulozi trenera.

"Ne znam čime ću se baviti nakon što završim karijeru, ali u ovom trenutku ne mogu da se zamislim u ulozi trenera. Stajati kraj terena svaki dan, gledati fudbalere i obraćati pažnju na najsitnije detalje igre... Ne mislim da je to za mene", iskren je bio Lahm.

Philipp Lahm je u svojoj karijeri osvojio osam titula u Bundesligi, šest njemačkih Kupova i Ligu prvaka 2013. godine. Sa reprezentacijom je vrhunac karijere doživio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada je podigao pobjednički pehar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.