Mujkanović podržao Čelik

Predsjednik UO FK Sloboda podržao NK Čelik

Nakon što je Neformalna grupa građana "Za Čelik" pohvalila poteze Uprave Slobode, odnos Grada Tuzla i gradonačelnika prema FK Sloboda Tuzla, oglasio se i predsjednik UO Slobode, Senad Mujkanović.

On je javno dao podršku NK Čelik u rješavanju nagomilanih problema te je istakao da svaki grad sa gradonačelnikom i gradskim vijećem treba da stane iza svog kluba na način kako je to u Tuzli.

"Drago mi je što neko primjećuje naš rad i borbu u cilju izgradnje zdravih temelja za dalje funkcionsanje Slobode. Činjenica je da za normalno funkcionisanje jednog kluba potrebna podrška grada i gradskog vijeća jer drugačije egzistencija kluba bila bi upitna. Suosjećam se sa sportskim prijateljima iz Zenice i spremni samo na svaki vid pomoći koje su našoj mogućnosti, jer kako Tuzla bez Slobode nije Tuzla tako je i Čelik simbol Zenice", kaže Mujkanović i nastavlja:

"Grad mora pratiti putem svojih stručni službi dešavanja u klubovima te pravovremeno reagovati kako u klubove ne bi ušli mešetari i druge “ublehe”  i proizveli probleme koji se kasnije teško rješavaju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Slobode poručuje da Čelik mora ostati član Premijer lige BiH te da gradonačelnik i gradsko vijeće ne smiju dozvoliti gašenje klubova kao što su Čelik ili Sloboda jer su ti klubovi stariji od njih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.