Foto: Banjaluka.com

Banjalučani traže trenera

Predsjednik Borca: Naša želja je Jose Mourinho

FK Borac iz Banja Luke će naredne sezone ponovo igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali još uvijek je nepoznanica ko će sa klupe predvoditi ovaj tim u najjačem rangu bh. fudbala.

Dosadašnji trener Borca Vule Trivunović odstupio je sa te funkcije nakon što je izborio promociju u Premijer ligu, pa su se Banjalučani odmah dali u potragu za njegovim nasljednikom.

Predsjednik Borca Branko Kovačević je u razgovoru za Glas Srpske dao interesantan odgovor na pitanje o tome koga želi za novog trenera.

"Nas trenutno najviše zanima Jose Mourinho.To je naša želja i smatram da se niko ne treba ljutiti ako s njim budemo razgovarali", rekao je kroz šalu Kovačević, koji je naglasio da je cilj Uprave da pronađe najbolje rješenje za novog trenera.

Kada je riječ o onim nešto realnijim kandidatima za klupu Borca, najviše se kroz medije provlače imena srbijanskih stručnjaka Ljubinka Drulovića i Zorana Kize Milinkovića, a nije isključeno ni da na klupu banjalučkog kluba sjedne bivši igrač ovog kluba i reprezentacije BiH Branislav Krunić, koji danas trenira Željezničar iz Banja Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.