Odluka Upravnog odbora kluba

Petorica igrača visočke Bosne otpisana zbog "nezalaganja"

Nakon što je postalo jasno da se nogometaši Bosne neće plasirati u Premijer ligu, niko se nije oglašavao u posljednje vrijeme iz kluba da pojasni zašto je došlo do slabih igara i rezultata u završnici sezone, koji su na kraju i skupo koštali visočkog prvoligaša. 

Reakcija je stigla i prije samog kraja sezone, odnosno uoči posljednjeg kola i utakmice protiv Goražda. U nastavku prenosimo u cijelosti Saopštenje Upravnog odbora NK”Bosna” Visoko:

"Analizom dosadašnjih rezultata i učinka svih igrača, UO NK „Bosna“ Visoko je uoči utakmice s ekipom Goražda, donio odluku da se iz kluba isključuje pet igrača i to su, Adin Čiva, Idriz Džafić, Vedad Džafić, Edvin Rastoder i Ibrahim Hrvat. Navedeni igrači su dobili ispisnice i slobodni su u potrazi za novim angažmanom. Također, imajući u vidu da je u subotu na programu posljednje kolo u ovoj takmičarskoj sezoni, donesena je odluka da se nakon utakmice s Goraždem, napravi analiza kompletne polusezone, nakon čega će se razmotriti daljnji angažman postojećeg igračkog kadra. Ovakva odluka je donesena zbog indolentnosti i nezalaganja većeg broja igrača prema ciljevima kluba i smatramo da je to najveći razlog zbog čega klub nije ostvario zacrtane ciljeve na sportskom planu. Po završetku prvenstva, UO kluba će u saradnji sa stručnim štabom donijeti odluku o načinu popunjavanja ekipe s igračkim kadrom, ali i daljnjim koracima po pitanju stvaranja ekipe, kao i radu na poboljšanju infrastrukture" kazali su iz UO NK Bosna iz Visokog.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.