Treće kolo Roland Garrosa

Halep lagano do osmine finala, Radwanska ispala

Endin Čaušević

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska oprostila se od Roland Garrosa nakon poraza u 3. kolu od Alize Cornet.

Deseta teniserka svijeta je danas u trećem kolu iznenađujuće poražena od domaće teniserke Cornet sa 2:0 u setovima. Cornet je uspjela prirediti iznenađenje i sa 6:2 i 6.1 po setovima pobijediti Radwansku i plasirati se u osminu finala Roland Garrosa.

Iznenađenje nije dopustila četvrta teniserka na svijetu Simona Halep koja je lagano sa 2:0 u setovima savladala Kastkinu. Halep je prvi set dobila sa 6:0, dok je u drugom setu Kasatkina pružila nešto bolji otpor, ali nije uspjela izjednačiti, te je je Halep sa 7:5 uspjela da završi meč.

Plasman u osminu finala osigurale su još Garcia i Suarez Navarro. Garcia je bila bolja od Hsieh, dok je Suarez Navarro savladala Vesninu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.