Foto: EPA

Dogovor s Dogušom

Fenerbahčeu 45 miliona za tri godine

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Evrope Fenerbahče sklopio je nevjerovatan sponzorski ugovor.

Doguš grupa će u naredne tri godine postati sponzor turskog velikana, a za taj ugovor će ekipa Fenera inkasirati nevjerovatnih 45 miliona eura.

Vijest da je Doguš novi sponzor Fenera potrvdio je predsjednik Fenerbahče Aziz Yildirim.

"Spremni smo potpisati trogodišnji ugovor s Doguš grupom i još je ostalo da zvanično potpišemo ugovor. Ovaj dogovor će pokriti pola našeg budžeta koji iznosi 30 miliona godišnje", rekao je Yildirim.

Prvak Evrope će tako ponovo imati novac za velike stvari.  Sigurno je da ovaj tim biti ponovo glavni kandidat za naslov prvaka Evrope i sigurno je da ćemo ih i dalje gledati u samom evropskom vrhu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.