Borac slavio u Istočnom Sarajevu nakon pet godina

Vranješ pogodio za pobjedu

Derbi 7. kola Premijer lige BiH između Slavija i Borca u Istočnom Sarajevu završen je pobjedom gostiju iz Banja Luke 1:0. Gol odluke postigao je Stojan Vranješ u 45. minuti iz brzog kontranapada.

Prva prilika na utakmici desila se u 22. minuti kada je Jovanović sa sedamnaest metara za malo prebacio prečku Starčevićevog gola. U 29. minuti novo uzbuđenje pred gostujućim golom. Kutalia je izveo korner s lijeve strane, ali je Papaz s pet metara prebacio okvir gola. Slavija je do kraja poluvremena imala terensku inicijativu, ali je Borac poveo u posljednjoj minuti prvog dijela. Brz kontranapad gostiju u pogodak je pretvorio Stojan Vranješ, kome nije bilo teško da matira Lučića u situaciji jedan na jedan.

Slavija nije bila miljenik sreće u 81. minuti. Igor Radovanović je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, Starčević je bio matiran, ali je lopta pogodila stativu. Dva minuta kasnije, sa iste distence, šut je ispropao i Vučina Šćepanović, ali je gađao pored gola. U 85. minuti novi kontranapad Borca umalo da bude koban po Slaviju. Vranješ je ponovo izašao sam ispred Lučića, ali je domaći čuvar mreže dobro intervenisao. Jovanović je u dva navrata, u 86, a potom i u 87. minuti odlično šutirao, ali je Starčević oba puta bio na visini zadatka, pa je Borac sada jedina neporažena ekipa Premijer lige BiH.

SLAVIJA – BORAC (0:1)

Strijelci: 0:1 Vranješ (45), stadion: SRC ’’Slavija’’, gledalaca: 1.200, sudija: Rusmir Mrković (Sarajevo), pomoćnici: Zlatan Bećirović (Srebrenik) i Šemso Brzović (Tuzla), delegat: Dubravko Mišković (Livno), žuti kartoni: Kutalia (Slavija), Markić (Borac).

SLAVIJA: Lučić, Regoje, Papaz, Benović, Simić, Jovanović, Šćepanović, Todorović (od 64. Paunović), Đermanović (od 63. I. Radovanović), Kutalia, Stanković. Trener: Zoran Erbez.
BORAC: Starčević, Stupar, Žarić, Petrić,Ćorić, Markić, Kajkut, Vranješ (od 89. Grahovac), Maksimović, Bilbija (od 71. Crnjac), Jandrić (od 64. N.Damjanović). Trener: Velimir Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.