Aito Garcia Reneses blizu povratka u trenerske vode

Španski stručnjak blizu klupe Albe našeg Kikanovića

D. Rakanović

Košarkaški stručnjak Aito Garcia Reneses blizu je preuzimanja trenerske pozicije berlinske Albe za koju nastupa bh. reprezentativac Elmedin Kikanović. 

Alba je sezonu u prvenstvu Njemačke završila na tek šestom mjestu, dok je u Eurocupu ispali u drugoj fazi, pa je Uprava Albe odlučila da je vrijeme za velike promjene. 

Prema pisanju španskog Gigantesa, sportski direktor Albe Himar Ojeda pokušava nagovoriti 70-godišnjeg stručnjaka da se vrati trenerskom poslu. 

Aito Garcia Reneses u svojoj karijeri trenirao Joventut, Barcelonu, Unicaju, Sevillu, i Gran Canariju koju je napustio 2016. godine.

Kroz karijeru je bio poznat kao stručnjak koji gradi tim pružajući šanse mladim talentovanim igračima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.