Pregovori uspješno okončati

Službeno: Edis Mulalić novi trener Mladosti

Edis Mulalić će i definitivno voditi Mladost u sljedećoj sezoni. 

Donedavni trener Dečića u proteklim danima nije sjedio skrštenih ruku i vodio je pregovore sa GOŠK-om i Mladosti, a na kraju je u cijeloj priči konkretniji bio tim iz Doboja kod Kaknja. 

Mulalić (41)  je danas obavio posljednju fazu pregovora s čelnicima ovog premijerligaša, što je rezultiralo stiskom ruke, a jedan od kandidata za klupu Mladosti bio je još Mirza Varešanović koji se u konačnici odlučio za Olimpik. 

Iza Mulalića je više nego uspješna epizoda u Crnoj Gori. Pod njegovim vodstvom Dečić je u tamošnjem prvenstvu sakupio 50 bodova i zauzeo peto mjesto, što je ujedno i najveći uspjeh ovog kluba u dosadašnjoj historiji. 

Posao u Dečiću ovom temperamentnom stručnjaku je bio drugi u trenerskoj karijeri. Prethodno je vodio Željezničar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.