Golmanu Čelika istekao ugovor

Branislav Ružić u potrazi za novim klubom

D. Kurbegović

Svakodnevno pišemo o odlascima s Bilinog Polja, pa je nakon predsjednika, kompletne Uprave, NGG "Za Čelik", stručnog štaba na čelu s Borisom Pavićem i većina nogometaša napustila Čelik.

Jedan od tih igrača kojima je istekao ugovor i koji narednu sezonu vjerovatno neće nositi crno-crveni dres jeste 28-golman Branislav Ružić. Ovaj čuvar mreže u prošloj sezoni je upisao 23 nastupa za Zeničane. Zanimljivo da je u drugom dijelu sezone nastupio na 11 utakmica, primivši samo pet golova.

Dojučerašnji golman Čelika bio je 715 minuta bez primljenog gola, odnosno sedam utakmica, a njegov sjajni niz je prekinuo igrač Olimpica u utakmici u kojoj je Čelik pobijedio 4:1.

Na Bilino polje se vjerovatno ne vraća, jer ga niko iz kluba nije kontaktirao.

"Istina da mi je istekao ugovor, kao i većini igrača iz prošle sezone. Kako čitam po medijima i čujem od dojučerašnjih saigrača, situacija na Bilinom Polju nije dobra. Niko od igrača koji su izborili opstanak nije pozvan da se eventualno razgovora o novom ugovoru za narednu sezonu. Ja sam u potrazi za novim klubom. Žao mi je što napuštam Čelik, bio je to jedan lijep period moje karijere, ali vrijeme je da krenem dalje. Čeliku želim sve najbolje i nikada neću zaboraviti prošlu polusezonu u kojoj smo napravili veliki poduhvat izborivši opstanak u ligi, nakon velikog rezultatskog deficita iz prvog dijela sezone", kazao je za SportSport.ba Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Branislav Ružić u svojoj dosadašnjoj karijeri branio je boje Radničkog, Mladosti, Kolubare, Loznice, Napretka, Borca i posljednjih godinu dana dres Čelika. U prošloj sezoni 23 puta je stajao na golu Čelika primivši 24 gola, na osam utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom, a to su bile utakmice u drugom dijelu sezone, kada je Čelik bio jedina neporažena ekipa u Premijer ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.