Primera Division

Arbeloa dvije sedmice out

Real Madrid je ostao bez još jednog igrača koji je iz stroja ispao zbog povrede. Alvaro Arbeloa je povrijedio ligamente desnog koljena nakon sudara s Mahamaduom Diarrom na današnjem treningu madridskog kluba i biće odsutan dvije sedmice.

Arbeloa se tako pridružio Metzelderu, Alonsu i Van Nistelrooyu koji se nalaze na listi povrijeđenih igrača. Ako dodamo i Pepea koji još uvijek nema pravo nastupa zbog crvenog kartona i nedovoljno spremne M.Diarru i Ramosa koji se tek oporavio onda se da zaključiti da Manuel Pellegrini ima velikih problema sa sastavljanjem zadnje linije.

Arbeloa se ustalio u početnih jedanaest nakon dolaska iz Liverpoola i bio je jedan od najboljih igrača na početku nove sezone, tako da je njegova povreda veliki hendikep za madridski klub.

On bi trebao propustiti duele protiv Villarreala, Tenerifea i Olimpiquea Marseillea, nakon čega bi bio spreman za povratak u sastav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.