Prenose italijanski mediji

Danilo dogovorio osobne uslove sa Juventusom

Defanzivni fudbaler Real Madrida, Danilo, dogovorio je osobne uslove prelaska u Juventus, prenose italijanski mediji.

Danilo je već dugo vremena na meti Stare dame, a nakon što je klub iz Torina ostao bez Dani Alvesa, odlučili su se za Danila kao njegovu zamjenu. 

Podsjetimo, Brazilac je u Real Madrid stigao na ljeto 2015. godine, ali pored Dani Carvajala se nije uspio ozboriti za mjesto u početnoj postavi, pa je jasno da je došlo vrijeme za odlazak.

Ipak, problem je u činjenici da Real Madrid od Juventusa za njega traži čak 30 miliona eura, a Stara dama to navodno nije spremna platiti. Oni namjeravaju spustiti cijenu za ovog igrača ili ga dovesti na posudbu sa opcijom otkupa ugovora. 

Italijanski mediji navode kako je Danilo sa čelnicima Juventusa već dogovorio petogodišnji ugovor po kojem bi trebao zarađivati pet miliona eura po sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.