Novi fudbaler Mladosti

Arežina: Za sada sve ide onako kako smo zamislili

E. Škulj

Filip Arežina se prije desetak dana priključio dobojskoj Mladosti sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, a danas je u prijateljskom susretu sa mostarskim Veležom u 40. minuti postigao eurogol iz slobodnog udarca sa 25 metara i pokazao zašto ga Uprava na čelu sa ambicioznim predsjednikom Mensurom Mušijom dovela u Mladost. 

''Za sada sam zadovoljan urađenim u novom klubu. Sve ide onako kako smo i zamislili. Oradili smo korektno prve dvije utakmice. Na treninzima se uigravamo i radimo sve ono što trener zahtjeva od nas'', rekao je Filip Arežina nakon što je njegov tim danas upisao pobjedu protiv Veleža, a potom nam prenio i svoje utiske o novom klubu: 

''Tek nekih desetak dana sam u klubu. Mnogo igrača znam od ranije, adaptacija na novu sredinu ide dobro. Svi smo se brzo uklopili, poslije mene je došlo još nekoliko novih igrača i do početka sezone će sve to biti u najboljem redu'', rekao je Filip kojeg je Uprava Mladosti DK dovela kao alternativu Goranu Brkiću koji je prešao u redove ljubljanske Olimpije. 

U protekloj sezoni ovaj dvadesetčetvorogodišnjak je nastupao za poljski GKS Tychy, a nakon raskida ugovora sa posljskim timom u kojem se nije puno naigrao odlučio se na povratak u BiH, u Premijer ligu kojoj je do sada upisao 62 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.