Foto: EPA

Veliko pojačanje iz Dortmunda

Borussia Monchengladbach dovela reprezentativca Njemačke

Borussia Monchengladbach će danas predstaviti prvo veliko pojačanje za sezonu 2017/2018.

Novi član Gladbacha postat će Matthias Ginter, 23-godišnji stoper koji je danas stigao na medicinske preglede i u toku dana će staviti paraf na vjerovatno petogodišnji ugovor.

Ginter je u Dortmundu proveo tri posljednje sezone a 2014. godine je stigao iz Freiburga za 10 miliona eura. Nezvanično, njegovom prodajom će klub sa Signal Iduna Parka zaraditi dvostruko više - 20 miliona eura.

Matthias Ginter je standardni član reprezentacije Njemačke sa kojom je 2014. godine postao prvak svijeta. Za nacionalni tim je do sada odigrao 14 utakmica.

Ovaj 23-godišnjak je karijeru počeo u Freiburgu odakle je prešao u Borussiju Dortmund, a Borussia Monchengladbach će mu biti treći klub u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.