Danas igra protiv favoriziranog Bedenea

Džumhur želi do trećeg kola na Wimbledonu

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će ponovo izaći na terenu u okviru drugog kola Wimbledona.

Džumhur je u prvom kolu ovog Grand Slam turnira fantastičnom igrom stigao do ubjedljive pobjede protiv Renza Oliva kojeg je savladao sa 3:0. Naš najbolji teniser će u drugom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Aljaža Bedenea koji je prije nekoliko dana bio bolji od Ive Karlovića.

Bedene je trenutno na 58. mjestu ATP liste i prema kladionicama je veliki favoriti u današnjem meču. No, jasno je ukoliko Džumhur ponovo igru iz prvog kola da se može nadati pobjedi i plasmanu u treće kolo. 

Također, ovo je prvi duel našeg tenisera protiv Slovenca koji igra pod zastavom Velike Britanije. Aljaž je već napravio iznenađenje pobjedom protiv Karlovića, a nadamo se da će danas iznenađenje prirediti bh. teniser. Meč između Damira Džumhura i Aljaža Bedenea igra se danas u 14 sati na terenu broj 3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.