Travnik dočekuje Slobodu

Nurković želi nastaviti niz bez poraza

Potencijalni reprezentativni golman naše reprezentacije Adis Nurković najvećim dijelom je zaslužan zato što njegov bivši klub, Jedinstvo, nije prošao u sljedeći krug takmičenja Kupa BiH.

I pored dosta finansijskih problema, ekipa Travnika trenutno se drži na površini i solidno kotira na sredini tabele, a uz to Veziri su prošli u osminu Kupa BiH pobjedivši bihaćko Jedinstvo.

Među najzaslužnijima za prolazak u naredni krug najmasovnijeg fudbalskog takimčenja bio je upravo nekadašnji golman Jedinstva, Adis Nurković, koji je u nekoliko navrata odbranio spriječio da se odlične prilike pretvore u pogodak.

"Napravili smo odličnu seriju bez poraza.", zadovoljan je Nurković. "Imamo četiri utakmice bez poraza i ja se nadam da cemo takvim nizom i nastaviti, a za to imamo priliku već danas kada nam u goste dolazi ekipa tuzlanske Slobode. Sve osim pobjede je neuspjeh. Protiv Slobode nam odgovara bilo kakva pobjeda bez primljenog gola, a ja se nadam da se nece desiti da primimo gol.", dodao je golman travničana koji iza sebe ima 270 minuta bez primljenog pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.