Trener Mladosti

Mulalić: Sezonu želimo otvoriti pobjedom

E. Škulj

Utakmicama između Radnika i Krupe te Mladosti i Viteza u subotu 22. jula 2017. godine starta nova sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dobojska Mladost koju od ove sezone predvodi Edis Mulalić je sjajno igrala u pripremnim susretima. U šest kontrolnih mečeva ovaj klub iz predgrađa Kaknja je slavio u pet utakmica (Bosna V. 5:0, Velež 2:0, Zvijezda 09 1:0, Zemun 1:0, Vitez 2:0) dok je remizirao samo sa Zvijezdom iz Gradačca (1:1) uz impresivnu gol razliku 12:1.

Očito je da brojne igračke promjene nisu uzdrmale ovaj ambiciozni tim. Prva dva susreta u novoj sezoni Premijer lige ekipa Mladosti igra na domaćem terenu, a u prvom će dočekati ekipu Viteza koja je kao i Mladost pretrpjela mnogo promjena u igrčkom kadru.

"Vitez je pretrpio mnogo promjena kao i mi u odnosu na prošlu sezonu. Nikoga ne želimo podcijeniti, ali mogu obećati da ćemo u subotu protiv Viteza ući sa 300% mogućnosti kako bismo ostvarili pobjedu i digli svoje samopouzdanje već na otvaranju sezone", rekao je u izjavi za SportSport.ba kapiten dobojske Mladosti Aladin Isaković.

"Vrlo bitna nas utakmica očekuje jer prvo kolo obično trasira neki put. Mi smo svjesni toga i dobro smo se spremali. Pobjedom želimo otvoriti sezonu. Tražili smo još jedno ili dva pojačanja, ali moramo biti zadovoljni i sa ovim što imamo jer momci zaisa dobro odgovaraju na sve što postavimo pred njih. Prvo kolo je uvijek teško. Vitez je pratio naše igre, ali i mi smo njihove i vjerujem da možemo do pobjede u prvom kolu", rekao je novi šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić pred susret prvog kola protiv Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret sa Vitezom će propustiti Amer Hiroš koji ima kaznu iz prethodne sezone kada je nastupao za ekipu Goražda, dok je nedovoljno oporavljen i mladi Vedin Kulović. Svi ostali igrači su na raspolaganju Šerbi i Mulaliću i u konkurenciji su za susret prvog kola.

Duel između Mladosti DK i Viteza na rasporedu je u subotu 22. jula 2017. godine na MGM Farm Areni u 17:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Zoran Soknić (Istočno Sarajevo) sa pomoćmicima Stefanom Tešanovićem (Sarajevo) i Fikretom Bačićem (Lukavac). Četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo). Za delegata ovog susreta imenovan je Radika Marić (Bijeljina) dok je posmatrač suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.