Veliki broj ekipa u novom ruhu

Deset najljepših dresova u novoj sezoni

Svaka nova fudbalska sezona osim novih transfera i novog omjera snaga u svjetskim ligama, donosi i neke "kozmetičke" promjene u klubovima. Naravno mislimo na dresove, pa poput transfera i njih valja predstaviti. 

Neki su inspirisani budućnošću, neki prošlošću, ali svi izgledaju odlično i zanimljivo.

Naravno još uvijek nije poznat izgled novih dresova svih klubova, ali od onih za koje se zna kako izgledaju, ovo su, prema britanskom Telegraphu, neki od najljepših.

Bayern Mucnhen (gostujući dres)

Iako smo od bavarskog giganta navikli na poprilično monoton dizajn dresova proteklih godina, ovaj put su se Bayern i Adidas odlučili potražiti inspiraciju skorijoj prošlosti slavnog kluba. 

Nova gostujuća garnitura Bayernovih dresova je inspirisana dresovima s kraja prošlog i početka ovog vijeka, kada je glavni sponzor kluba bio proizvođač automobila Opel, što se može vidjeti po karakterističnoj crvenoj plohi na plavoj podlozi.

Benfica

Novi dres portugalske Benfice izgleda zaista sjajno, a osim standardne crvene boje odlikuje ga bijela kragna, dok je grb dizajniran u retro stilu. Ovaj jednostavni dizajn je inspirisan dresovima kakve su igrači Benfice nosili u vrijeme legendarnog Eusebija.

Brondby

Žuto-plava kombinacija zaista može izgledati sjajno. Tome svjedoče i, kroz historiju, sjajni dresovi Brazila ili Boce Juniors, a i novi dresovi Brondbyja u ovim bojama izgledaju odlično. 

Proizvođač sportske opreme Hummel je odlično upotpunio ovaj dres svojim karakterističnim zaštitnim znakom na rukavima.

Club America (domaći i gostujući dres)

Klubovi se često odlučuju kroz dresove pokazati bogatu historiju države iz koje dolaze, a to su ovaj put učinili i u meksičkom Club Americi. 

Njihovi novi dresovi su inspirisani aztečkim ratnim simbolom, i izgledaju fantastično.

Club Nacional

Slavni urugvajski klub se će naredne sezone nastupati u zaista elegantnim dresovima, a za njihov dizajn se pobrinuo engleski proizvođač sportske opreme Umbro.

Tako da će Club Nacional, koji je 46 puta osvajao titulu prvaka Urugvaja, naredne sezone igrati u bijelim dresovima dizajniranim, također, u retro stilu.

Inter (gostujući dres)

Italijanski gigant će naredne sezone imati jednu od najljepših garnitura dresova u svijetu fudbala.

Njihov novi gostujući dres proizvođača sportske opreme Nike-a izgleda zaista fantastično. Glavni dio dresa bijele boje, te rukavi u plavoj i sivoj boji i nekoliko detalja, poput natpisa "Nerazzurri" na unutrašnjoj strani kragne sigurno će zadovoljiti sve navijače milanskog kluba.

Velez Sarsfield (domaći, gostujući i treći dres)

Argentinski klub je zaista očarao svojim novim dresovima. Sve tri garniture Velezovih dresova izgledaju fantastično, a posebno se to odnosi na crnu treću garnituru koju odlikuje "V" dezen u crvenoj, bijeloj i zelenoj boji.

Vitesse Arnhem (gostujući dres)

U čast svoje 125. godišnjice holandski Vitesse je pipremio zanimljiv dizajn gostujućih dresova.

Još jedan dres u retro stilu odlikuje se plavom linijom na bijeloj podlozi, uz tradicionalni žuto-crni grb Vitessea.

Lyon

Od Lyona smo navikli na odlične dresove, a i naredne sezone će ova francuska ekipa nastupati u zaista elegantnoj opremi.

Dres u bojama kluba dizajniran od strane Adidasa izgleda odlično, a čak i logo Lyonovog sponzora Hyundaija upotpunjuje njegov elegantan izgled.

Čak i štucne Lyona izgledaju odlično i sjajno se slažu uz ostatak opreme.

Vancouver Whitecaps

Na ovoj listi se našla i jedna ekipa iz MLS-a, a radi se o Vancouver Whitecapsima. Njihov novi dres je zaista odličan, a zanimljiv dizajn je inspirisan kišom. 

Ovaj kanadski grad obiluje padavinama tokom cijele godine, pa su u klubu odlučili kako bi dizajn inspirisan kišnim kapima najbolje predstavljao klub i grad iz kojeg Whitecapsi dolaze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.