Potpisuje za Romu

Kolarov stigao na ljekarske preglede

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Aleksandar Kolarov će nakon sedam godina napustiti Manchester City.

Kolarov je 2010. godine na Etihad stigao iz Lazija, a nakon sedam sezona ponovo će se vratiti u italijansku Seriju A. Međutim, Kolarov je odlučio da prihvati ponudu ljutog gradskog rivala svog nekadašnjeg kluba, ekipe Rome. 

Srbijanski igrač je doputovao danas u Sjedinjene Američke Države gdje se nalazi ekipa Rome i uskoro bi trebao odraditi ljekarske preglede i priključiti se pripremama svoje nove ekipe. Sigurno je da se ovom transferu najviše raduje bh. napadač Edin Džeko koji je dobar prijatelj s Kolarovom s kojim je igrao u Manchester Cityju.

Pored Manchester Cityja i Lazija ovaj lijevi bek nastupao je za OKF Beograd i Čukarički. Kolarov bi u Romu trebao doći na posudbu do kraja sezone nakon čega će Roma biti obavezna da otkupi njegov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.