Rossoneri slavili sa 4:0

Milan razbio Bayern u prijateljskom okršaju

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana danas su ubjedljivo savladali Bayern sa 4:0 u prijateljskoj utakmici.

Milan i Bayern se za novu sezonu pripremaju u Kini, a u okviru ove turneje danas su odigrali prijateljsku utakmicu. Iako su Rossoneri igrali u kombinovanom sastavu uspjeli su prirediti iznenađenje i ubjedljivo savladati Bavarce sa 4:0. Sve golove na ovom meču vidjeli smo u prvom poluvremenu u kojem je Milan zaista blistao.

Rossoneri su do vodstva stigli u 14. minuti utakmice kada je nakon asistencije Rodrigueza mrežu Bayerna zatresao Kessie. Samo desetak minuta kasnije Milan je udvostručio svoju prednost. Rodriguez je odlično centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru njemačkog tima bio je Cutrone za 2:0.

Najljepši detalj današnje utakmice desio se u 43. minuti utakmice kada su igrači Milana odigrali fantastičnu akciju. Ovaj put asistenciju je upisao Bonaventura, a lakši dio posla pripao je Cutroneu koji je svojim drugim golom povisio 3:0.

Bayern je imao nekoliko sjajnih prilika da smanji prednost Milana, ali su igrači njemačkog kluba previše komplikovali u završnici akcija. Konačnih 4:0 postavio je Calhanoglu u samoj završnici utakmice. Milan je ovom pobjedom pokazao da se nakon nekoliko sezona konačno stvara tim koji bi mogao daleko dogurati, ali još je rano za neke zaključke.




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.