Mulalić krenuo pobjedom

Lazić strijelac prvog gola u sezoni, Mladost bolja od Viteza

Midhat Šljivak

Fudbaleri Mladosti pobijedili su Vitez s 1:0 u susretu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Više od pola sata ove utakmice je prošlo u mirnoj igri. Mladost je imala loptu u posjedu, bilo je pokušaja s obje strane, ali pravih šansi nije bilo.

Zatim je Vitez pokušao u 33. minuti preko Đerića. Njegov udarac brani Velić, a već u narednom napadu Mladost stiže do vodstva. Igrala se 35. minuta kada Milivoje Lazić prizemnim udarcem sa 20 metara matira Tirića za prednost od 1:0. 

Drugo poluvrijeme ovog duela nije ponudilo mnogo. Tim Edisa Mulalića je bez većih problema čuvao rezultat i potpuno su kontrolisali igru domaći fudbaleri.

Lazić je do kraja u dva navrata dobro pokušao prema golu Ivana Tirića. Međutim, nije bio precizan i do kraja je ostalo 1:0.

Mladost je tako krenula u sezonu s pobjedom, kao i novi trener ovog tima Edis Mulalić.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Mladost - Vitez 1:0 (Lazić 35')

Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežnina, Lazić, Čomor, Šećerović, Karahmet, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Bibić, Ćosić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.