Junak pobjede Mladosti za SportSport.ba

"Protiv Željezničara ću imati motiv više"

Samir Mlaćo

Junak pobjede Mladosti Doboj Kakanj na otvaranju nove sezone BH Telecom Premijer lige protiv Viteza (1:0) bio je Milivoje Lazić.

Lazić je Ivana Tirića, golmana Viteza matirao u 35. minuti, za ispostavit će se kasnije i jedini pogodak na tom meču.

Lazić je u Mladost stigao iz FK Željezničar na početku drugog dijela prošle sezone Premijer lige BiH, te i u subotnjem meču dokazao svoje kvalitete.

"Drago mi je zbog pogotka, a sa igrom možemo biti zadovoljni, s obzirom da je tek početak sezone.. Mislim da ćemo kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje i volje. Bitno je da smo prvenstvo ovorili pobjedom", jasan je bio u razgovoru za SportSport.ba 24-godišnjak rođen u Bijeljini.

Nakon Viteza, Mladost će ponovo biti domaćin. Ovaj put FK Željezničar, klubu iz kojeg je Lazić i stigao u Doboj kod Kaknja. Nije se našao u planovima tadašnjeg šefa struke Plavih sa Grbavice Slavka Petrovića koji je jučer i dobio otkaz, pa je odlučio napustiti tim iz glavnog bh. grada. U subotu će sigurno imati motiv više.

"Slijedi nam duel sa Željezničarom, svi znamo ko je Željezničar i nema opuštanja. Moramo biti maksimalno skoncentrisani i probati iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže u tom meču. Naravno da imam motiv više jer na Grbavici nisam dobio pravu priliku da pokažem šta znam", kazao je član Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Raduje ga atmosfera među saigračima.

"Atmosfera u ekipi je odlična, radi se maksimalno na svakom treningu i mislim da bez toga nema uspjeha", dodao je Milivoje Lazić, član FK Mladosti Doboj Kakanj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.