Stekli pravo nastupa za Čelik

Marković i Jaganjac u konkurenciji za Sarajevo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ovoj sezoni će kao i prošloj voditi veliku bitku za opstanak u Premijer ligi. Zeničani su potpuno izmijenili ekipu, koja je sastavljena pretežno od igrača iz Zenice.

Na otvaranju prvenstva, crno-crveni su poraženi u Banjaluci rezultatom 2:0 od ekipe Borca. Realno više nisu mogli ni očekivati, kada se zna koliko su se domaćini pojačali, ali i da je Čelik nastupio bez četvorice igrača, koji nisu stekli pravo nastupa za Čelik.

U narednom kolu u nedjelju na rasporedu je 2.kolo i derbi starih rivala, Čelik će na Bilinom Polju dočekati Sarajevo, te se očekuje dobra utakmica, ali i posjeta na tribinama. Za ovu utakmicu stručni štab na čelu s Kemalom Hafizovićem moći će računati i na dvojicu igrača, koja nisu imala pravo nastupa u 1.kolu protiv Borca. Riječ je o golmanu Mateju Markoviću, te stoperu Vedadu Jaganjcu.

Marković se odbranama u pripremnim utakmicama nametnuo kao prva opcija na golu Zeničana, te nema sumnje da će on u nedjelju biti posljednja prepreka za napadače Sarajeva. S druge strane Jaganjac će pojačati konkurenciju kada je u pitanju defanzivna linija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još je upitno hoće li protiv Sarajeva nastupiti Bernad Imamović i German Kuoadio, koji još nisu registrovani za Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.