Sada je Bayern na potezu

Milan poslao zvaničnu ponudu za Renata Sanchesa

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Renato Sanches će prema svemu sudeći ovog ljeta napustiti Bayern.

Sanches je u bavarski klub stigao prošlog ljeta iz Benfice kao veliko pojačanje, ali se nije baš naigrao u prošloj sezoni u timu Carla Ancelottija. Spekulacije da će napustiti Allianz Arenu su sve veće, a i sam igrač je priznao da još uvijek nije riješio svoj status u Bayernu.

Renato je jučer izjavio da će se sve znati za nekoilko dana kada se njemački tim vrati sa turneje u Kini. Također, ovaj 19-godišnji fudbaler je dodao da mu je zanimljiva opcija da pređe u Milan jer vjeruje da će mnogo više igrati na San Siru. Rossoneri nisu mnogo čekali da naprave prvi korak i danas su poslali ponudu za ovog igrača.

Kako pišu mediji na Apeninima Milan je ponudio Bayernu 40 miliona eura za portugalskog fudbalera. Navodno, Renato Sanches je već završio pregovore s Milanom, te je dogovorio ugovor na četiri sezone. Sada je Bayern na potezu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.