Pomoćni trener Mladosti Doboj Kakanj

Šerbo: Respektujemo Želju, ali idemo na pobjedu

E. Škulj

Fudbaleri Mladosti će u subotu u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH na svom stadonu u Doboju dočekati sarajevski Željezničar.

 U taboru Mladosti vlada optimizam pred ovaj susret, a prvi pomoćnik Edisa Mulalića, Bakir Šerbo je rekao kako ekipa Mladosti respektuje Željezničar, ali očekuje pobjedu. 

''Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Očekivanja su velika. Respektujemo tim Želje, ali ih se ne bojimo. Igrat ćemo na pobjedu i vidjet ćemo šta nam donosi subota i tih 90 minuta, rekao je Šerbo u izjavi za SportSport.ba, te prokomentarisao smjene na klupama sarajevskih premijerligaša na startu sezone: 

''Ovo što se dešava je izgleda moguće samo kod nas u BiH. Ovakve promjene teško da se mogu vidjeti u Evropi da nakon prvog kola ili čak i prije prvog kola dolazi do smjena. Ono što nas trenutno zaokuplja je naš tim, a Željo će sigurno znati šta da radi na čelu sa Adžemom.'' 

Nakon što su prošlu utakmicu propustili Hiroš, Benović i Kulović Šerbo ističe kako sada na raspolaganju imaju sve igrače za duel sa sarajevskim timom: 

''Zdravstveni bilten je odličan. Nemamo povrijeđenih igrača, a ni kažnjenih. Stigla su nam i dva nova igrača, Regoje i Dilaver i obojica su u kadru za utakmicu. Vidjet ćemo da li će biti starteri ili će svoju priliku tražiti sa klupe.'' 

Među igračima Mladosti vlada sjajna atmosfera i svi željno čekaju susret. 

''Sezonu smo otvorili onako kako smo i zamislili pobjedom. Bez obzira ko je na drugoj strani mi želimo pobjedu, da li je to Željezničar ili neko drugi, imperativ na domaćem terenu je uvijek pobjeda. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da odigramo što bolju utakmicu i da naravno slavimo'', rekao je krilni napadač Mladosti Aladin Šišić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti i Željezničara je na raspredu u subotu 29. jula 2017. godine u 17:30 sati na stadionu u Doboju. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Ilija Živković (Orašje) sa pomoćnicima Igorom Radakovićem (Prijedor) i Čedomirom Vićićem (Ugljevik), dok je četvrti sudija Edis Zukić (Tuzla). Delegat susreta je Ferid Čovičić (Goražde), dok je posmatrač suđenja Izet Čejvanović (Tuzla).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.