Diže ruke od franšize

Mihail Prohorov prodaje Brooklyn Netse?

Nakon što se nekoliko dana pojavila vijest da su vlasnici Houston Rocketsa odlučili prodati franšizu, čini se da se isto dešava i sa Brooklyn Netsima.

Vlasnik ovog kluba Mihail Prohorov navodno razmatra opciju o prodaji većinskog dijela franšize, nakon što je dugo vremena pokušavao prodati manjinski udio u klubu ali bezuspješno.

Špekuliše se da bi Prohorov mogao prodati Brooklyn kupcima iz SAD-a ili Kine, koji su zainteresovani i za preuzimanje Houstona.

Navodno vlasništvo Houston Rocketsa traži dvije milijarde dolara za prodaju franžize, a očekuje se da će i Prohorov tražiti sličnu sumu.

Mihail Prohorov je kupio 80% Netsa dok su još bili u New Jerseyju, a franšiza se u Brooklyn preselila 2012. godine. Njegov projekat ipak nije prošao onako kako se očekivalo, a čini se da je i Prohorov svjestan toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.