Foto: EPA

Hrvat se vraća u Seriju A?

Juventus se uključio u borbu za Kovačića

Italijanski Corriere dello Sport navodi kako bi Mateo Kovačić mogao preći u Juventus. 

Reprezentativac Hrvatske ovog ljeta postao je 'tražena roba' na fudbalskom tržištu. Iako mu je Realov trener obećao veću minutažu, mediji tvrde kako bi Kovačić mogao napustiti Santiago Bernabeu i vratiti se u Italiju. 

Novo odredište bivšeg fudbalera Dinama bi mogao biti Juventus. Poznato je kako je Stara dama u potrazi za veznjacima, a Real je spreman Kovačića pustiti na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa za 25 miliona eura. 

Kao potencijala pojačanja Juventusa ranije su se spominjala Blaise Matuidi iz PSG-a i Steven N'Zonzi iz Seville. Ipak, s obzirom da Kovačić već ima iskustvo igranja u Seriji A, njegovo dovođenje se za čelnike Juventusa čini kao sjajna ideja. 

Kovačić bi transferom u Juventus povećao koloniju hrvatskih fudbalera, gdje od ranije igraju Mario Mandžukić i Marko Pjaca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.