Zverev razbio Nishikorija

Talentovani mladić iz Hamburga pred novom titulom

Edmir Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev izborio je novo finale na ATP Touru.

Talentovani Nijemac je u polufinalu Washingtona pobijedio Keija Nishikorija. Deveti igrač svijeta je sa 6:3, 6:4 poražen od osmog igrača svijeta.

Zverev je dominirao u meču i nije dopuštao Japancu da mu ugrozi put do finala, a tamo ga čeka Kevin Anderson iz Južne Afrike.

Dvadesetogodišnjak iz Hamburga pokušat će večeras da dođe do pete  titule u karijeri i favorit je protiv Andersona, koji je u polufinalu bio bolji od Jacka Socka.

"Mnogo bi mi značila titula u Washingtonu. Bilo bi lijepo nastaviti s pobjedama, ali Anderson je dobar teniser i vjerujem da i on želi isto što i ja", kazao je Zverev, koji je ove godine slavio u Rimu, Minhenu i Montpellieru, a prošle godine u St. Petersburgu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.