Centar Sparsa na početku priprema

Josipović: Pokušaću što više pomoći mladim igračima

D. Rakanović, foto: A. Berbić

Centar Igor Josipović ovog ljeta se vratio u Sparse nakon dvije sezone provedene u inostranstvu.

Na početku priprema za predstojeću sezonu istakao je veliko zadovoljstvo što se vratio u ovaj klub.

"Drago mi je što sam se vratio u Sparse. Ovdje se osjećam kao kod kuće, u Sarajevu sam i rođen, volim ovaj grad. One dvije sezone koje sam proveo u Sparsima bile su odlične, ostvarivali smo dobre rezultate i nadam se da ćemo ih ponoviti i ove sezone. Vidim da na raspolaganju imamo dosta mladu ekipu, nadam se da ćemo se brzo uigrati, dobro odraditi pripreme i da ćemo imati dobru sezonu", rekao je Josipović.

On je istakao da će pokušati da svojim iskustvom što više pomogne mladim saigračima. 

"Prije potpisa ugovora, rečeno mi je da je cilj ekipe afirmacija mladih igrača. Na kraju krajeva, Sparsi tako rade već godinama i ništa se značajno nije promijenilo. Ja ću pokušati da što više pomognem mladim igračima i da ostvarimo što bolji rezultat", zaključio je Josipović. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.