Foto: EPA

Štoper Barce nakon novog poraza u El Clasicu

Pique: Prvi put da se osjećam inferiorno u odnosu na Real

Real Madrid je na svom terenu savladao Barcelonu i u revanš meču španskog Superkupa, te, nakon ukupnih 5:1, došao do drugog trofeja u novoj sezoni.

Barcelona je tokom dvije utakmice Superkupa protiv Reala izgledala neprepoznatljivo i bespomoćno, a štoper Katalonaca, Gerard Pique, priznaje da se, prvi put otkad je član Barce, osjeća inferiorno u odnosu na Madriđane.

"Sezona je duga i postoji još mjesta za napredak. Ali u svojih devet godina u Barceloni ovo je prvi put da sam osjetio da smo inferiorni u odnosu na Real", izjavio je Pique nakon poraza svoje ekipe, pa priznao da Barca prolazi kroz dosta teško razdoblje:

"Ovo nije najbolje vrijeme ni za ekipu, ali ni za klub uopšte...Moramo pokušati ići naprijed. Za nas je važno da možemo živjeti s ovim porazom i prihvatiti da je Real bio bolji."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.