Bivši suigrači Oklahome glavni predvodnici

Ko su to glavni favoriti za osvajanje MVP nagrade?

Eldar Ganibegović

Prethodne sezone MVP lige je bio Russel Westbrook, koji je imao konkurenciju u Jamesu Hardenu.

Harden i Westbrok su imali nevjerovatnu sezonu iza sebe, pa i nije čudilo da su bili najuži kandidati za nagradu MVP-a lige.

Na kraju je najbolji igrač Oklahome zasluženo došao do nagrade, jer je u sezoni imao nevjerovatne brojke.

Westbrook je postao tek drugi igrač u historiji NBA lige, zajedno sa Oscarom Robertsonom, koji je bilježio triple-double tokom cijele regularne sezone. Također, skinuo je Robertsona sa trona po ukupnom broju triplea-doblea u sezoni, uspio je to čak 42 puta uraditi. 

Prema kladionicama u Vegasu, bivši suigrači Thundera, Westbrook i Durant su predvodnici za osvajanje MVP nagrade u sljedećoj sezoni. Osim ove dvojice igrača, u top pet favorita, nalaze se još Kawhi Leonard, Lebron James i James Harden.

Također jedan od igrača, koji se prema kladionicama nalazi visoko na listi, jeste igrač Milwaukeea Bucksa Giannis Antetokounmpo, koji je fenomenalno igrao prethodne sezone, u kojoj je čak upisao i svoj prvi nastup na All Star utakmici. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.